Bangladesh Pratidin

ঢাকা, শুক্রবার, ২১ অক্টোবর, ২০১৬

প্রকাশ : সোমবার, ১৮ জুলাই, ২০১৬ ০০:০০ টা আপলোড : ১৭ জুলাই, ২০১৬ ২৩:২৬
বিশ্ববিদ্যালয়ে ভর্তি প্রস্তুতি

[পূর্ব প্রকাশের পর]

9.         IÕll introduce you —- Dr. Davies.

            A. for   B. with

            C. at     D. to

10.Tom —ill since Christmas.

            A. has B. was

            C. has been

            D. have been

11. A —- man catches at a straw.

            A. drowning

            B. clever

            C. wicked

            D. poor

12. None but the brave deserves —

            A. The success

            B. The fair

            C. achievement

            D. beautiful

13. The attendance of the students — poor.

            A. are   B. were

            C. was D. is

14. ‘Living from hand to mouth’ means—-

            A. live a poor life

            B. live a rich life

            C. live an active life

            D. live a idle life

15. Find the noun:

            A. undertaker

            B. underhand

            C. understand

            D. underdeveloped

16. He was reasonably well-off. A substitute of ‘reasonably’ is—-

            A. very           

            B. extremely

            C. exceedingly

            D. quite

17. Spot the misspelt word:

            A. atrophy

            B. atainment

            C. achievement

            D. affection

18. The —- said about this the—-.

            A. few, best

            B. more, worst

            C. less, better

            D. little, better

19. The purpose of an argument in to—-

            A. persuade

            B. enrage   C. quarrel

            D. laugh

20. We have a stake —- our future.

            A. of    B. at

            C. in     D. under



Ans: 9. D 10. C 11. A 12. B 13. D 14. A 15. A 16. D 17. B 18. C 19. A 20. C